HTC отпушта речиси четвртина од вработените

Објавено на 04.07.2018 во НовостиHTC отпушта речиси четвртина од вработените

HTC најави „оптимизација на производната организација во Тајван“, која би требало да овозможи „поефикасно и флексибилно управување со ресурсите“. Оптимизацијата и ефикасноста значат откази за речиси четвртина од работната сила на истата компанија.

HTC во последните години се наоѓа во голема криза и на пазарот на смартфони не може да им конкурира на водечките компании како што се Samsung и Apple. Се посилната конкуренција на кинеските производители што корисниците ги освојуваат со комбинација од солиден хардвер и пристапни цени. Телефоните на компанијата се многу популарни меѓу корисниците и во 2011 година имаа удел на пазарот од 10%, кој со телот на годините се намалуваше и падна на само 0,3% во првиот квартал оваа година.

 
Најнови телефони
 
  • Watch Edition Series 3
  • Watch Series 3
  • Watch Series 3 Aluminum
  • Watch Edition Series 2 42mm
  • Watch Series 2 42mm
  • Watch Edition Series 2 38mm
  • Watch Series 2 38mm
  • Watch Series 2 Aluminum 42mm
  • Watch Series 1 Aluminum 42mm
  • Watch Series 2 Aluminum 38mm
 


{}