Како Android апликациите ги крадат личните податоци

Објавено на 05.07.2018 во AndroidКако Android апликациите ги крадат личните податоци

Facebook изјави дека не ги прислушкува своите корисници и тоа е вистина. Меѓутоа, тим на студенти откриле со истражување дека најпопуларните Android апликации ги снимаат дисплеите на корисниците, кои потоа најверојатно ги продаваат на други.

Апликациите ги собираат вашите лични податоци и потоа заработуваат од нив. Притоа, пред да ја инсталирате апликацијата, најлошо е тоа што немате информации дека некој ги колекционира вашите лични информации. Корисниците мора да знаат што се случува со нивните податоци, затоа ова е голем проблем што мора да се обелодени. Многу едноставно апликациите ги снимаат вашите видеа и слики, дури и од приватни чет пораки. Замислете што се може да ви направат кога ги пишувате вашите броеви на картички од банката или кориснички профили.

 
Најнови телефони
 
  • Watch Edition Series 3
  • Watch Series 3
  • Watch Series 3 Aluminum
  • Watch Edition Series 2 42mm
  • Watch Series 2 42mm
  • Watch Edition Series 2 38mm
  • Watch Series 2 38mm
  • Watch Series 2 Aluminum 42mm
  • Watch Series 1 Aluminum 42mm
  • Watch Series 2 Aluminum 38mm
 


{}