LG работи на нов дизајн за смартфон на преклоп

Објавено на 05.07.2018 во НовостиLG работи на нов дизајн за смартфон на преклоп

2019 ќе биде година на телефоните на преклоп, со оглед на тоа што претходно објавувавме дека се очекува од Samsung и Huawei, додека Motorola би можела да развие таков уред исто така. Според најновиот патент, изгледа дека LG исто така би можел да биде следниот бренд со солуција за преклоп.

Патентот на LG укажува дека телефонот би можел да се превитка на половина, со специјален нов механизам. Поентата е да се смисли нов материјал, со кого ќе се избегне било какво оштетување на дисплејот на телефонот со оглед на тоа што ќе се превиткува.  LetsGoDigital го дизајнирале како би изгледал моделот на LG, како што може да видите на овие три слики.

Со цел да се избегне расклопување на телефонот на два дела, ќе има два магнета на рамките од страните. Според овој дизајн е предвидено моделот да биде без рамки.

 
Најнови телефони
 
  • Watch Edition Series 3
  • Watch Series 3
  • Watch Series 3 Aluminum
  • Watch Edition Series 2 42mm
  • Watch Series 2 42mm
  • Watch Edition Series 2 38mm
  • Watch Series 2 38mm
  • Watch Series 2 Aluminum 42mm
  • Watch Series 1 Aluminum 42mm
  • Watch Series 2 Aluminum 38mm
 


{}