Google Pay ќе ги чува билетите и авионските карти

Објавено на 11.07.2018 во НовостиGoogle Pay ќе ги чува билетите и авионските карти

Google Pay апликацијата за мобилни плаќања доби многу нови корисни функции кои ја збогатуваат услугата за корисниците. Сега преку Google Pay ќе може да се чуваат и користат авионските карти за бординг, како и билетите за кино, театар или концерти.

Засега овие функции на Google Pay се достапни за неколку авио компании од САД и Азија, како и за онлајн сервиси за продажба на влезници. Секако, со тек на време се очекува досегот на Google Pay да се зголемува и проширува и на европско тло.

Google Pay функционира и како апликација за мобилни плаќања преку Android смартфоните, но и како дигитален паричник.

 
Најнови телефони
 
  • Watch Edition Series 3
  • Watch Series 3
  • Watch Series 3 Aluminum
  • Watch Edition Series 2 42mm
  • Watch Series 2 42mm
  • Watch Edition Series 2 38mm
  • Watch Series 2 38mm
  • Watch Series 2 Aluminum 42mm
  • Watch Series 1 Aluminum 42mm
  • Watch Series 2 Aluminum 38mm
 


{}