Откриено ли е целосното „слатко“ има на Android P?

Објавено на 11.07.2018 во НовостиОткриено ли е целосното „слатко“ има на Android P?

Google пред себе има уште неколку месеци пред официјално да го соопшти целосно име на следната верзија на оперативниот систем Android P, но веќе истото можеби е откриено ненамерно од страна на Huawei. 

На веб сајт за поддршка на корисници Huawei откри кога нивниот смартфон Huawei P20 Mini Lite ќе добие софтверска надградба, па така освен планови за достава на Android 8.1 Oreo има и за Android P во последниот квартал годинава. 

Така се открива дека целосното „слатко“ име на Android P ќе биде Android 9.0 Pistachio базирано на познатиот вкус на сладолед. Дали ова е вистина ќе видиме на почетокот на есента годинава.

Автор: Aleksandar Stankov
 
Најнови телефони
 
  • Watch Edition Series 3
  • Watch Series 3
  • Watch Series 3 Aluminum
  • Watch Edition Series 2 42mm
  • Watch Series 2 42mm
  • Watch Edition Series 2 38mm
  • Watch Series 2 38mm
  • Watch Series 2 Aluminum 42mm
  • Watch Series 1 Aluminum 42mm
  • Watch Series 2 Aluminum 38mm
 


{}