ZTE ја плати цената - САД ја тргна забраната

Објавено на 12.07.2018 во НовостиZTE ја плати цената - САД ја тргна забраната

ZTE постигна договор со трговските власти на САД со што се трга забраната за продажба и присуство на американскиот пазар која досега нанесе огромни штети врз компанијата и придонесе за целосно стопирање на нивните операции.

ZTE со новиот договор депонираше 400 милиони американски долари во САД, а исто така треба да го смени и целиот борд на директори по барање на Комисијата за трговија. Со овие чекори ZTE ќе може повторно да тргува со опрема за мобилни мрежи како и со нивните смартфони.

ZTE беше казнет поради кршење на ембаргото меѓу САД и Иран. Тие во персиската држава без дозвола продавале мобилни антени со американски процесори што беше откриено и санкционирано. Прочитајте повеќе:


 
Најнови телефони
 
  • Watch Edition Series 3
  • Watch Series 3
  • Watch Series 3 Aluminum
  • Watch Edition Series 2 42mm
  • Watch Series 2 42mm
  • Watch Edition Series 2 38mm
  • Watch Series 2 38mm
  • Watch Series 2 Aluminum 42mm
  • Watch Series 1 Aluminum 42mm
  • Watch Series 2 Aluminum 38mm
 


{}