Apple се мачи со iPhone на еден клучен азиски пазар

Објавено на 16.07.2018 во НовостиApple се мачи со iPhone на еден клучен азиски пазар

Apple на азискиот пазар има одлична позиција во повеќе клучни земји каде продажбата им оди според посакуваното, но годинава за прв пат се соочуваат со поголеми проблеми во Индија, втората земја по број на жители која исто така доживува смартфон револуција.

За разлика од Кина каде Apple е еден од најпопуларните брендови во премиум сегментот, годинава во Индијата имаат продадено нешто под 1 милиони iPhone смартфони со што значително им се намалува пазарното учество, а со тоа и значајни приходи. 

За проблемите на Apple да бидат поголеми тројца директори од индиската подружница поднеле оставки од компанијата поради лошите резултати и слабиот пробив годинава. Тим Кук се надеваше дека Индија ќе го преслика успехот од Кина, но таму конкуренцијата е многу посилна, додека пак куповната моќ на корисниците се уште не е доволно развиена.

 
Најнови телефони
 
  • Watch Edition Series 3
  • Watch Series 3
  • Watch Series 3 Aluminum
  • Watch Edition Series 2 42mm
  • Watch Series 2 42mm
  • Watch Edition Series 2 38mm
  • Watch Series 2 38mm
  • Watch Series 2 Aluminum 42mm
  • Watch Series 1 Aluminum 42mm
  • Watch Series 2 Aluminum 38mm
 


{}