Gorilla Glass 6 за 11% подобар од Gorilla Glass 5

Објавено на 20.07.2018 во НовостиGorilla Glass 6 за 11% подобар од Gorilla Glass 5

Corning официјално ја лансираше новата верзија на дисплеј со поголема заштита од гребнатини, падови и удари. Gorilla Glass 6 е шестата најдобра генерација досега, која е за два пати поиздржливо стакло во споредба со Gorilla Glass 5

Од паѓањето на смартфоните обично не се прави хаварија на уредот, но остануваат видливи траги на екранот. Поради тоа Corning го поправи проблемот, а со тестирањата, уредите Gorilla Glass 6 може да издржат 15 паѓања од 1 метар височина на цврста површина пред да се оштети интегритетот на безбедносното стакло. Тоа е еднакво на 11% подобрен резултат од покажаниот кај Gorilla Glass 5.

 
Најнови телефони
 
  • Watch Edition Series 3
  • Watch Series 3
  • Watch Series 3 Aluminum
  • Watch Edition Series 2 42mm
  • Watch Series 2 42mm
  • Watch Edition Series 2 38mm
  • Watch Series 2 38mm
  • Watch Series 2 Aluminum 42mm
  • Watch Series 1 Aluminum 42mm
  • Watch Series 2 Aluminum 38mm
 


{}