Rimac Automobili ќе ја подобруваат автономноста во Загреб

Објавено на 21.07.2018 во НовостиRimac Automobili ќе ја подобруваат автономноста во Загреб

Rimac Automobili на својата Facebook страница објавија видео со автомобил за истражување како вози низ Загреб. На описот пишува дека автомобилот служи за истражување на автономното возење.

„Нашиот тим за автономно возење покрена своја флота на возила за истражување со цел да го забрза развојот на системот за автономно возење и заштитниот знак на C-Two – инструкторот за возење. Флотата ќе се состои од повеќе типови на возила за одредени цели и услови со подобри перформанси и повозбудливи возила ќе бидат претставени следната година“, пишува во објавата на Rimac Automobili.

Возилото прикажано на снимката има осум камери, шест радари, 12 ултразвучни сензори, инерцијални мерни единици и исклучиво прецизен GPS

 
Најнови телефони
 
  • Watch Edition Series 3
  • Watch Series 3
  • Watch Series 3 Aluminum
  • Watch Edition Series 2 42mm
  • Watch Series 2 42mm
  • Watch Edition Series 2 38mm
  • Watch Series 2 38mm
  • Watch Series 2 Aluminum 42mm
  • Watch Series 1 Aluminum 42mm
  • Watch Series 2 Aluminum 38mm
 


{}