Преку Snapchat повеќе нема да се праќаат пари

Објавено на 23.07.2018 во НовостиПреку Snapchat повеќе нема да се праќаат пари

Snapchat донесе одлука целосно да го укине сервисот Snapcash преку кој корисниците од 2014 година можеа да си испраќаат пари преку дебитни картички или пак заеднички да плаќаат сметки. 

Главната причина за укинување на Snapcash е поради неговата злоупотреба. Дел од корисниците го применуваа Snapcash за плаќање на секс услуги со прикажување на порнографски содржини. Исто така сервисот за испраќање пари не заживеа и поради силната конкуренција. 

Официјално услугите на Snapcash ќе бидат укината на 30 август годинава. 

 
Најнови телефони
 
  • Watch Edition Series 3
  • Watch Series 3
  • Watch Series 3 Aluminum
  • Watch Edition Series 2 42mm
  • Watch Series 2 42mm
  • Watch Edition Series 2 38mm
  • Watch Series 2 38mm
  • Watch Series 2 Aluminum 42mm
  • Watch Series 1 Aluminum 42mm
  • Watch Series 2 Aluminum 38mm
 


{}