Голем исчекор - eBay ќе го прифати Apple Pay

Објавено на 24.07.2018 во НовостиГолем исчекор - eBay ќе го прифати Apple Pay

Посредникот за интернет трговија eBay кој е еден од гигантите во оваа област, планира следниот чекор во зголемување на изборот за начинот на плаќања на корисниците да се подобри со еден голем скок.

eBay има намера наскоро да ја прифати мобилната платформа за плаќање Apple Pay која им е достапна на десетина милиони корисници на iPhone во премиум класата.

Токму оваа демографија, со високи приходи која често ги следи технолошките трендови и троши пари онлајн е многу посакувана од гиганти како eBay кој очекува зголемен обрт на средства, а бенефит секако ќе има и самиот Apple со навлегување во нов сервис и нови пазарни маркетинг можности. 

Автор: Aleksandar Stankov
 
Најнови телефони
 
  • Watch Edition Series 3
  • Watch Series 3
  • Watch Series 3 Aluminum
  • Watch Edition Series 2 42mm
  • Watch Series 2 42mm
  • Watch Edition Series 2 38mm
  • Watch Series 2 38mm
  • Watch Series 2 Aluminum 42mm
  • Watch Series 1 Aluminum 42mm
  • Watch Series 2 Aluminum 38mm
 


{}