Google Assistant сега може да извршува Duo повици

Објавено на 25.07.2018 во НовостиGoogle Assistant сега може да извршува Duo повици

Google го надградува својот дигитален асистент секоја недела, Google Assistant сега може да извршува и видео повици. Ако побарате од Assistant да започне видео повик со еден од вашите контакти, тој автоматски ќе ви направи трансфер до Duo

Ако не сте ја инсталирале апликацијата досега, Assistant ќе се обиде да го користи Google Hangouts наместо тоа. Покрај другите алатки на Google Assistant, ова би можело веќе да биде достапно на вашиот уред. Проверете со зборовите "OK Google, video call *name*" и проверете дали функционира кај вас. Видео интеграцијата е достапна за iOS и Android верзиите на Google Assistant.

 
Најнови телефони
 
  • Watch Edition Series 3
  • Watch Series 3
  • Watch Series 3 Aluminum
  • Watch Edition Series 2 42mm
  • Watch Series 2 42mm
  • Watch Edition Series 2 38mm
  • Watch Series 2 38mm
  • Watch Series 2 Aluminum 42mm
  • Watch Series 1 Aluminum 42mm
  • Watch Series 2 Aluminum 38mm
 


{}