Chrome за Android доби заштита со Spectre надградбата

Објавено на 25.07.2018 во НовостиChrome за Android доби заштита со Spectre надградбата

Интернетот прелистувачот Chrome за Android доби нова верзија со Spectre надградбата која ќе ги заштити корисниците од последните електронски закани, вклучувајќи штетен софтвер кој ги злоупотребува претходните слабости и недостатоци во системот. 

Во новата верзија на Chrome за Android со Spectre надградбата вклучува нова функција наречена Site Isolation која ги „ренда“ страниците во посебни процеси, па така тешко може да дојде до злоупотреба на личните податоци како пасворди и кориснички налози.

 
Најнови телефони
 
  • Watch Edition Series 3
  • Watch Series 3
  • Watch Series 3 Aluminum
  • Watch Edition Series 2 42mm
  • Watch Series 2 42mm
  • Watch Edition Series 2 38mm
  • Watch Series 2 38mm
  • Watch Series 2 Aluminum 42mm
  • Watch Series 1 Aluminum 42mm
  • Watch Series 2 Aluminum 38mm
 


{}