Facebook: Македонските корисници најмногу кликаат на рекламите

Објавено на 27.07.2018 во НовостиFacebook: Македонските корисници најмногу кликаат на рекламите

Македонија влегува во топ 10 листата на земји по број на кликови на реклами на Facebook. Пресметано е дека просечно секој корисник клика на 18 реклами на месечно ниво, што значи дека македонските Facebook корисници се едни од најактивните на Facebook.

We Are Social Singapore здружението ја направило анализата за ова, при што македонскиот корисник се наоѓа на 8-то место за маркетинг активности на социјалната мрежа на Цукерберг.

На 1 место се Фарските острови со 24 отворени реклами, потоа Порторико со 23 и Исланд и Хрватска со 21. Во рок од 1 месец, Македонецот става по 15 лајкови и 4 коментари на постови просечно и споделува по 1 пост на Facebook.

 
Најнови телефони
 
  • Watch Edition Series 3
  • Watch Series 3
  • Watch Series 3 Aluminum
  • Watch Edition Series 2 42mm
  • Watch Series 2 42mm
  • Watch Edition Series 2 38mm
  • Watch Series 2 38mm
  • Watch Series 2 Aluminum 42mm
  • Watch Series 1 Aluminum 42mm
  • Watch Series 2 Aluminum 38mm
 


{}