Facebook и Instagram со опција колку сте зависни од мрежите

Објавено на 05.08.2018 во НовостиFacebook и Instagram со опција колку сте зависни од мрежите

Колку пати ви се случува да сакате да проверите нешто за кратко на Facebook или Instagram,а на крај се задржувате по 1 или 2 часа разгледувајќи ги сите објави, фотографии и видеа на социјалните мрежи? 

Ова не е случајно затоа што бившите вработени на тие компании повеќе пати нагласија дека социјалните мрежи општо се дизајнирани за корисниците да станат зависни од нив и содржините на нив постојано да ги разгледуваат. Марк Цукерберг најави дека сака корисниците поквалитетно да го минуваат времето на Facebook и Instagram, односно да им се прикажува квалитетна содржина во комуникацијата со пријателите и фамилијата. Наскоро ќе има нови алатки достапни на мобилните апликации, при што корисниците ќе имаат увид за времето што го поминуваат на платформите.

 
Најнови телефони
 
  • Watch Edition Series 3
  • Watch Series 3
  • Watch Series 3 Aluminum
  • Watch Edition Series 2 42mm
  • Watch Series 2 42mm
  • Watch Edition Series 2 38mm
  • Watch Series 2 38mm
  • Watch Series 2 Aluminum 42mm
  • Watch Series 1 Aluminum 42mm
  • Watch Series 2 Aluminum 38mm
 


{}