Samsung ослободува Android 8 надградба за 12 уреди

Објавено на 13.08.2018 во НовостиSamsung ослободува Android 8 надградба за 12 уреди

Samsung се уште ги надградува претходните уреди со осмицата на Android, а сега објави список со смартфони и таблети што добиваат Android 8 Oreo овој месец. Се разбира, S линијата на Samsung е приоритет, па затоа списокот ги содржи моделите од средната класа. Одлично е тоа што има и уреди од 2016 година, при што Android 8 ќе биде втората софтверска надградба, откако биле лансирани со Android 6. 

Device                     Expected Android 8 update

Galaxy J7 Neo         December 2018
Galaxy A9 Pro 2016  January 2019
Galaxy C7 Pro           January 2019
Galaxy C9 Pro          January 2019
Galaxy J2 2018         January 2019
Galaxy J7 2018         January 2019
Galaxy J7 2017         January 2019
Galaxy On5 2017        January 2019
Galaxy On7 2016        January 2019
Galaxy Tab A 2017     January 2019
Galaxy J7 Max          February 2019
Galaxy J7 2016        March 2019

Ако нивните телефони се уште примаат надградба, тогаш можеби еден ден ќе добијат и Android 9. Од друга страна, моделите од 2018 година добиваат Oreo надградба после 5 месеци откако беше заменет со најновиот оперативен систем. 

Автор: Aleksandar Stankov
 
Најнови телефони
 
  • Watch Edition Series 3
  • Watch Series 3
  • Watch Series 3 Aluminum
  • Watch Edition Series 2 42mm
  • Watch Series 2 42mm
  • Watch Edition Series 2 38mm
  • Watch Series 2 38mm
  • Watch Series 2 Aluminum 42mm
  • Watch Series 1 Aluminum 42mm
  • Watch Series 2 Aluminum 38mm
 


{}