Android 9.0 Pie има забрана за снимање на разговори

Објавено на 18.08.2018 во AndroidAndroid 9.0 Pie има забрана за снимање на разговори

Android 9.0 Pie нема да може да снима повици, затоа што Google ја исклучи оваа опција, што го потврдуваат и тие што развиваат апликации. Се разбира, компанијата мораше да реагира поради законските регулативи.

Google најпрво го исклучи официјалниот API за снимање разговори со Android 6.0 Marshmallow. Но, девелоперите најдоа начин како да го заобиколат ова со апликации од трети лица со цел да се снимаат разговорите на корисниците. Сега со Android 9.0 Pie конечно е среден проблемот, а единствен начин за снимање повици е преку root приста до уредот. 

 
Најнови телефони
 
  • Watch Edition Series 3
  • Watch Series 3
  • Watch Series 3 Aluminum
  • Watch Edition Series 2 42mm
  • Watch Series 2 42mm
  • Watch Edition Series 2 38mm
  • Watch Series 2 38mm
  • Watch Series 2 Aluminum 42mm
  • Watch Series 1 Aluminum 42mm
  • Watch Series 2 Aluminum 38mm
 


{}