Германија сака да ги преплави патиштата со електромобили до 2022

Објавено на 21.09.2018 во НовостиГерманија сака да ги преплави патиштата со електромобили до 2022

Германија можеби ќе задоцни со планот за реализација со лансирање на милион електромобили до 2020 година. Причината за таа цел е високата цена на возилата и тоа што се уште нема доволен број на полначи. 

„Напредуваме. Успеавме да воспоставиме масовен пазар, а сега тоа треба да го прошириме“, изјави Ангела Меркел.

Целната година за милион автомобили е преместена за 2022 година, при што во моментот на германските патишта сообраќаат речиси 100 илјади електрични возила или хибриди. Германската канцеларка Ангела Меркел исто така ја поддржа оваа цел, која ќе биде тешко за да се потцрта, поради тоа што се уште има недостаток на инфраструктура.

 
Најнови телефони
 
  • Watch Edition Series 3
  • Watch Series 3
  • Watch Series 3 Aluminum
  • Watch Edition Series 2 42mm
  • Watch Series 2 42mm
  • Watch Edition Series 2 38mm
  • Watch Series 2 38mm
  • Watch Series 2 Aluminum 42mm
  • Watch Series 1 Aluminum 42mm
  • Watch Series 2 Aluminum 38mm
 


{}