Ко-основачите на Instagram ја напуштаат компанијата!?

Објавено на 26.09.2018 во НовостиКо-основачите на Instagram ја напуштаат компанијата!?

Ко-основачите на Instagram, Кевин Систром и Мајк Кригер, ја напуштат компанијата со цел „повторно да ја истражат љубопитноста и креативноста“.

„Ние сме сега спремни за нашето ново поглавје. Изградбата на нови нешта бара да се вратиме незад, да сфатиме што не инспирира и да се адаптираме со тоа што му е потребно на светот. Тоа е она што планираме да го направиме“, вели Систром.

Двојката ја основаше оваа популарна апликација за споделување на фотографии во 2010 година и оттогаш е отворена за илјадници уреди од светот. Со неа привлекоа над милијарда корисници. Facebook го купи Instagra во 2012 година за милијарда долари. Instagram-џиите наводно поднеле оставка поради судир со водството на Facebook за автономијата на Instagram во компанијата. 

 
Најнови телефони
 
  • Watch Edition Series 3
  • Watch Series 3
  • Watch Series 3 Aluminum
  • Watch Edition Series 2 42mm
  • Watch Series 2 42mm
  • Watch Edition Series 2 38mm
  • Watch Series 2 38mm
  • Watch Series 2 Aluminum 42mm
  • Watch Series 1 Aluminum 42mm
  • Watch Series 2 Aluminum 38mm
 


{}