Во 2019 година се очекува голема измама со телефонски повици

Објавено на 28.09.2018 во НовостиВо 2019 година се очекува голема измама со телефонски повици

Најновите истражувања на американската компанија First Orion прогнозираат дека 50% од телефонските повици во 2019 година ќе бидат спамерски. Се работи за повик од робот, со што ви трошат пари од вашата сметка.

Измамата на телефонот доживеа бум во последните неколку години, која од 3,7% се зголеми на 29,2%. Ако вака продолжат измамите како што беа досега во просек, експертите велат дека ќе имаме зголемување од 44,6%. First Orion има свој систем за препознавање што се јавува на телефон и открива измама. Поради ваквите чести измами луѓето и ретко се јавуваат на телефон кога ги повикува непознат број.

 
Најнови телефони
 
  • Watch Edition Series 3
  • Watch Series 3
  • Watch Series 3 Aluminum
  • Watch Edition Series 2 42mm
  • Watch Series 2 42mm
  • Watch Edition Series 2 38mm
  • Watch Series 2 38mm
  • Watch Series 2 Aluminum 42mm
  • Watch Series 1 Aluminum 42mm
  • Watch Series 2 Aluminum 38mm
 


{}