Apple има добивка од 806 долари од iPhone XS Max

Објавено на 28.09.2018 во НовостиApple има добивка од 806 долари од iPhone XS Max

Новинарите од TechInsights ја пресметаа цената за изработка на iPhone XS Max со 256GB меморија, која е еднаква на 443 долари. Apple реализира одлична маржа со телефоните, па интересно е да се види колку чинат компонентите на самите телефони, а колкава е конечната цена на телефонот во малопродажба.

iPhone XS Max со 256GB во САД чини 1249 долари, што значи дека ако за производство на телефонот се потребни 443 долари, тоа е добивка од 806 долари. Се разбира, компанијата има и други трошоци за производство, истражување и развој, софтвер, логистика, маркетинг и друго. 

 
Најнови телефони
 
  • Watch Edition Series 3
  • Watch Series 3
  • Watch Series 3 Aluminum
  • Watch Edition Series 2 42mm
  • Watch Series 2 42mm
  • Watch Edition Series 2 38mm
  • Watch Series 2 38mm
  • Watch Series 2 Aluminum 42mm
  • Watch Series 1 Aluminum 42mm
  • Watch Series 2 Aluminum 38mm
 


{}