После 24 години Бил Гејтс не е веќе најбогат, а го наследи...

Објавено на 08.10.2018 во НовостиПосле 24 години Бил Гејтс не е веќе најбогат, а го наследи...

Forbes оваа година ја состави листата на добродетели, на која ги наведе богаташите што донираа најмногу пари. Гејтс е убедливо прв на неа. Речиси 24 години првото место на Forbes на списокот со најбогати Американци беше резервирано само за еден човек - основачот на Microsoft, Бил Гејтс.

Оваа година го смени од ова место друг сопственик на технолошка компанија. Основачот и директор на најголемата светска онлајн продавница, Amazon, Џеф Безос, го зазеде првото место оваа година и најпрестижните листи. Неговото лично богатство скокна од 81,5 милијарди долари минатата година, на 160 милијарди долари. Безос воедно е првата личност што ја надмина вредноста од 150 милијарди долари откако Forbes почна да ја составува листата.

 
Најнови телефони
 
  • Watch Edition Series 3
  • Watch Series 3
  • Watch Series 3 Aluminum
  • Watch Edition Series 2 42mm
  • Watch Series 2 42mm
  • Watch Edition Series 2 38mm
  • Watch Series 2 38mm
  • Watch Series 2 Aluminum 42mm
  • Watch Series 1 Aluminum 42mm
  • Watch Series 2 Aluminum 38mm
 


{}