Ford го претстави најбрзиот полициски ѕверски автомобил во САД

Објавено на 10.10.2018 во НовостиFord го претстави најбрзиот полициски ѕверски автомобил во САД

Ford 2020 Police Interceptor Utility има погон на сите четири тркала и 3.0 EcoBoost V6 мотор, кој на сите полициски тестови се покажа како најдобар и најбрз од другите авотомобили што ги користи американската полиција.

Максималната брзина брзина на автомобилот изнесува 240 km/h, а благодарение на силниот мотор и погон на сите четири тркала, ниту еден досегашен полициски модел не може да му парира кога станува збор за забрзување од 0 до 60 и од 0 до 100 km/h. Достапна е верзија и со хибриден мотор, но со него е жртвуван дел од брзината. Според Cnet, овој модел постигнува респектабилни 220 km/h, а неговата годишна заштеда изнесува 3500 долари од возило, во споредба со моменталните најмоќни полициски возила од Ford Intercepter.

 
Најнови телефони
 
  • Watch Edition Series 3
  • Watch Series 3
  • Watch Series 3 Aluminum
  • Watch Edition Series 2 42mm
  • Watch Series 2 42mm
  • Watch Edition Series 2 38mm
  • Watch Series 2 38mm
  • Watch Series 2 Aluminum 42mm
  • Watch Series 1 Aluminum 42mm
  • Watch Series 2 Aluminum 38mm
 


{}