Како Google го реши огромниот засек на Pixel 3 XL?

Објавено на 10.10.2018 во НовостиКако Google го реши огромниот засек на Pixel 3 XL?

Google имаше солидна промоција на новите моќни смартфони Pixel 3 и Pixel 3 XL, но за поголемиот модел доби одредена доза на критики поради вклучувањето на огромен засек на врвот на екранот каде се сместени селфи камерата и стерео звучниците кои заземаат голем простор.

Од Google истакнаа дека корисниците на Pixel 3 XL ќе може преку софтверска опција да го активираат просторот на самиот засек за приказ на нотификации, аларми и други видови на известувања, со што се прави одреден компромис за тие кои сакаат потрадиционален смартфон.

Pixel 3 XL има голем засек поради сместувањето на стерео звучниците и поголемата леќа на двојната селфи камера со сензори по 8 мегапиксели. 

 
Најнови телефони
 
  • Watch Edition Series 3
  • Watch Series 3
  • Watch Series 3 Aluminum
  • Watch Edition Series 2 42mm
  • Watch Series 2 42mm
  • Watch Edition Series 2 38mm
  • Watch Series 2 38mm
  • Watch Series 2 Aluminum 42mm
  • Watch Series 1 Aluminum 42mm
  • Watch Series 2 Aluminum 38mm
 


{}