Apple несопирлив: iOs 12 веќе е над 50% учество

Објавено на 14.10.2018 во НовостиApple несопирлив: iOs 12 веќе е над 50% учество

Стратегијата на Apple за долгорочна софтверска поддршка на неговите корисници се покажа како многу успешна бидејќи новата верзија на оперативниот систем iOs 12 веќе се наоѓа кај мнозинството од iPhone корисниците и има учество од над 50% со што ги надмина сите претходни верзии во однос на брзината на инсталација и прифаќање.

iOs 12 се користи кај 53% од сите активни iPhone смартфони, iPad таблети и други уреди кои имаат софтверска поддршка за овој мобилен оперативен систем. Исто така брзината на прифаќање на iOs 12 покажува дека корисниците имаат доверба во Apple па дури и постарите модели на iPhone работат со новиот софтвер.Прочитајте повеќе:


 
Најнови телефони
 
  • Watch Edition Series 3
  • Watch Series 3
  • Watch Series 3 Aluminum
  • Watch Edition Series 2 42mm
  • Watch Series 2 42mm
  • Watch Edition Series 2 38mm
  • Watch Series 2 38mm
  • Watch Series 2 Aluminum 42mm
  • Watch Series 1 Aluminum 42mm
  • Watch Series 2 Aluminum 38mm
 


{}