Гејминг платформата на Facebook оди и на смартфон

Објавено на 15.10.2018 во НовостиГејминг платформата на Facebook оди и на смартфон

Facebook пред неколку месеци ја лансираше својата специјализирана сеопфатна платформа за гејминг, а сега истата станува целосно достапна и за корисниците на смартфони. Fb.gg за смартфон засега е во бета фаза и може да се тестираат можностите на платформата.

Со Fb.gg гејминг платформата ќе имате преглед на канали кои вршат стриминг на содржини за видео игри без оглед дали се специјализирани за смартфон или десктоп. Исто така за почеток ќе може на Fb.gg да се играат и некои мини игри на Facebook кои беа развиени и преку Messenger апликацијата. 

Fb.ggсе уште е во многу рана фаза на развој на смартфон и конечната верзија се очекува да пристигне кон крајот на овој месец, со напомена деќа ќе мора многу повеќе да се подобрува во иднина за да биде конкурентна на Twitch или YouTube Gaming. 

 
Најнови телефони
 
  • Watch Edition Series 3
  • Watch Series 3
  • Watch Series 3 Aluminum
  • Watch Edition Series 2 42mm
  • Watch Series 2 42mm
  • Watch Edition Series 2 38mm
  • Watch Series 2 38mm
  • Watch Series 2 Aluminum 42mm
  • Watch Series 1 Aluminum 42mm
  • Watch Series 2 Aluminum 38mm
 


{}