iPhone XR ќе се продаде за 50% повеќе од iPhone 8

Објавено на 22.10.2018 во НовостиiPhone XR ќе се продаде за 50% повеќе од iPhone 8

Apple iPhone XR ќе биде пуштен во продажба следниов петок, а според Роберт Сира, аналитичарот од Guggenheim Securities, ослободувањето на ценовно прифатливиот iPhone ќе има негативен ефект за другите телефони, од кого се очекува да се продава повеќе од премиум моделите. Минатата година Apple лансираше три модели на iPhone X за цена од 700 долари.

Почетната продажна цена на iPhone XR изнесува 749 долари, кој има таква комбинација на спецификации, што ќе поттикнат поголема продажба од iPhone XS и iPhone XS Max. Сира прогнозира дека на iPhone XR ќе се надградат оние што имаат постари модели од iPhone 6, iPhone 6s и iPhone 7. Тој смета дека LCD уредот ќе ја надмине продажбата на iPhone 8 дури за 50%.

Автор: Aleksandar Stankov
 
Најнови телефони
 
  • Watch Edition Series 3
  • Watch Series 3
  • Watch Series 3 Aluminum
  • Watch Edition Series 2 42mm
  • Watch Series 2 42mm
  • Watch Edition Series 2 38mm
  • Watch Series 2 38mm
  • Watch Series 2 Aluminum 42mm
  • Watch Series 1 Aluminum 42mm
  • Watch Series 2 Aluminum 38mm
 


{}