Google Play Store надградбата дозволува да паузирате претплати

Објавено на 27.10.2018 во AndroidGoogle Play Store надградбата дозволува да паузирате претплати

Моделот со претплатување станува многу популарен за мобилни и десктоп апликации и сервиси, но често пати предизвикува непријатни ситуации за корисниците, затоа што може да се случи да имаат илјадници места каде што се претплатени.

Поради тоа со претстојната Play Store надградба, Google планира да претстави алатки што им овозможува на корисниците привремено да ја суспендираат претплатата кога им е потребно тоа, наместо целосно да ги откажува. 

 
Најнови телефони
 
  • Watch Edition Series 3
  • Watch Series 3
  • Watch Series 3 Aluminum
  • Watch Edition Series 2 42mm
  • Watch Series 2 42mm
  • Watch Edition Series 2 38mm
  • Watch Series 2 38mm
  • Watch Series 2 Aluminum 42mm
  • Watch Series 1 Aluminum 42mm
  • Watch Series 2 Aluminum 38mm
 


{}