Red Hat падна во рацете на IBM за 34 милијарди долари

Објавено на 29.10.2018 во НовостиRed Hat падна во рацете на IBM за 34 милијарди долари

Најголемата зделка на IBM е дефинитивно компанијата Red Hat, за која ќе наброи по 190 долари за секоја акција. За вкупно 34 милијарди долари Red Hat ќе падне под IBM. Пред да биде купен Red Hat, неговата вредност изнесуваше 20,5 милијарди долари.

„Аквизицијата на Red Hat ги менува работите. Менува се во облакот. IBM ќе биде најголемиот провајдер на хибрид-облак, на компаниите ќе им понудиме единствено отворено облак решение, кое ќе го ослободи целиот потенцијал на облакот за нивниот бизнис“, изјави Џини Ромети, претседател на IBM.

Red Hat е всушност компанијата за дистрибуција на Linux, која точно се нарекува Red Hat Enterprise Linux. Новата компанија на IBM е препознатлива и по технологијата за податочни центри. IBM очигледно не ги задоволи своите напредоци со Watson, сопствената вештачка интелигенција, за која дополнителен проблем е тоа што дел од експертите во некои области, сметаат дека Watson прави грешки.

 
Најнови телефони
 
  • Watch Edition Series 3
  • Watch Series 3
  • Watch Series 3 Aluminum
  • Watch Edition Series 2 42mm
  • Watch Series 2 42mm
  • Watch Edition Series 2 38mm
  • Watch Series 2 38mm
  • Watch Series 2 Aluminum 42mm
  • Watch Series 1 Aluminum 42mm
  • Watch Series 2 Aluminum 38mm
 


{}