Google дава 25 милиони долари за AI решенија

Објавено на 01.11.2018 во НовостиGoogle дава 25 милиони долари за AI решенија

Целта на компанијата е создавање на вештачка интелигенција што нема да има предрасуди кон одредени категории на луѓе. Google покрена светска кампања со која сака да го поттикне развојот на вештачката интелигенција, со која ќе реши некои од светските проблеми.

AI Impact Challenge е натпревар на кој може да се пријават сите што имаат идеја како со помош на вештачката интелигенција да ги решат проблемите во околината, во здравството или во зачувувањето на природата. Google ќе ги финансира најдобрите проекти со вкупно 25 милијарди долари. 

 
Најнови телефони
 
  • Watch Edition Series 3
  • Watch Series 3
  • Watch Series 3 Aluminum
  • Watch Edition Series 2 42mm
  • Watch Series 2 42mm
  • Watch Edition Series 2 38mm
  • Watch Series 2 38mm
  • Watch Series 2 Aluminum 42mm
  • Watch Series 1 Aluminum 42mm
  • Watch Series 2 Aluminum 38mm
 


{}