Првиот 5G iPhone би можел да пристигне во 2020 година

Објавено на 04.11.2018 во НовостиПрвиот 5G iPhone би можел да пристигне во 2020 година

5G трката почна да се интензивира, а производителите инвестираат на големо во новата технологија, со цел да бидат меѓу првите што ќе ги интегрираат своите уреди со 5G мрежата. Првите производители ќе лансираат уреди со 5G мрежа во 2019 година, додека Apple не се брза, планот е да лансира 5G уред во 2020 година.

Според најновите информации, првите 5G iPhone телефони ќе пристигнат во 2020 година. 10 нанометарскиот 8161 модем чип на Intel ќе биде ексклузивен во идната серија на iPhone смартфоните. Технолошкиот гигант наводно моменталните тестови ги прави со 8060 чипот, а со што резултатите не се многу добри. Intel очигледно сака да го намали греењето со новите компоненти и новиот начин на производство. 

Автор: Aleksandar Stankov


Прочитајте повеќе:


 
Најнови телефони
 
  • Watch Edition Series 3
  • Watch Series 3
  • Watch Series 3 Aluminum
  • Watch Edition Series 2 42mm
  • Watch Series 2 42mm
  • Watch Edition Series 2 38mm
  • Watch Series 2 38mm
  • Watch Series 2 Aluminum 42mm
  • Watch Series 1 Aluminum 42mm
  • Watch Series 2 Aluminum 38mm
 


{}