WhatsApp воведува реклами, колку ќе им се допадне ова на корисниците!?

Објавено на 05.11.2018 во НовостиWhatsApp воведува реклами, колку ќе им се допадне ова на корисниците!?

WhatsApp е најпопуларен сервис за испраќање пораки, но прашање е дали така ќе остане после промените што ги спрема Facebook. Уште од лансирањето, WhatsApp беше ослободен од реклами и можеше да се користи апсолутно бесплатно.

Експертите велат дека Facebook планира да воведе реклами во WhatsApp за да ги врати инвестициите од овој сервис. Мал број на корисници велат дека веќе виделе реклами овде, а имало и ознаки за самиот алфа и бета код за апликацијата. Потпретседателот на WhatsApp, Крис Даниелс, појаснува дека рекламите ќе се појават во Status делот на апликацијата. Поентата е за апликацијата да остане бесплатна и понатаму.

 
Најнови телефони
 
  • Watch Edition Series 3
  • Watch Series 3
  • Watch Series 3 Aluminum
  • Watch Edition Series 2 42mm
  • Watch Series 2 42mm
  • Watch Edition Series 2 38mm
  • Watch Series 2 38mm
  • Watch Series 2 Aluminum 42mm
  • Watch Series 1 Aluminum 42mm
  • Watch Series 2 Aluminum 38mm
 


{}