Маркатен раст на Xiaomi: 100 милиони достави за 10 месеци

Објавено на 05.11.2018 во НовостиМаркатен раст на Xiaomi: 100 милиони достави за 10 месеци

Xiaomi ги реализираше своите амбиции со доставата за својот таргет во 2018 година. Пред неколку месеци кинеската компанија за производство на смартфони ја постави целта за продажба на 100 милиони уреди пред завршувањето на годината.

Според Mydrivers News, целта била постигната на 26 октомври, во 11:23 часот. Тоа значи дека Xiaomi ја реализираше својата цел 2 месеца пред планираното. Леи Џун, основачот на Xiaomi, ги објави вестите во технолошкиот центар Zhong Guan Cun во Пекинг, кој е познат како „кинеската Силиконска долина“. Xiaomi бил таму основан во 2010 година. 

 
Најнови телефони
 
  • Watch Edition Series 3
  • Watch Series 3
  • Watch Series 3 Aluminum
  • Watch Edition Series 2 42mm
  • Watch Series 2 42mm
  • Watch Edition Series 2 38mm
  • Watch Series 2 38mm
  • Watch Series 2 Aluminum 42mm
  • Watch Series 1 Aluminum 42mm
  • Watch Series 2 Aluminum 38mm
 


{}