Има ли крај? Протекоа приватни податоци на Facebook

Објавено на 06.11.2018 во НовостиИма ли крај? Протекоа приватни податоци на Facebook

Руски хакери објавија приватни преписки на илјадници корисници, повеќето од Русија и Украина. Личните податоци со 257 илјади корисници на Facebook, вклучувајќи ги приватните пораки на 81 илјада корисници се достапни онлајн од почетокот на септември, наводно ги споделиле руски хакери, известваат од BBC сервисот на руски.

Податоците на онлајн форумот ги објавија хакери, тврдејќи дека имаат пристап кон личните податоци на 120 милиони корисници, нудејќи за 10 центи продажба на еден профил. BBC тврди дека контактирал пет корисници од Москва, Белгород и Перма, кои потврдиле дека преписките се достапни онлајн и нивните приватни пораки од Facebook. Анализата на британската компанија за кибернетска безбедност Digital Shadows пронашла 12 илјади од 257 илјади корисници во Русија, а 47 илјади корисници рекле дека се од Украина. 

 
Најнови телефони
 
  • Watch Edition Series 3
  • Watch Series 3
  • Watch Series 3 Aluminum
  • Watch Edition Series 2 42mm
  • Watch Series 2 42mm
  • Watch Edition Series 2 38mm
  • Watch Series 2 38mm
  • Watch Series 2 Aluminum 42mm
  • Watch Series 1 Aluminum 42mm
  • Watch Series 2 Aluminum 38mm
 


{}