Huawei Mate 20 X има одличен систем за ладење со графен

Објавено на 12.11.2018 во НовостиHuawei Mate 20 X има одличен систем за ладење со графен

Ладењето на смартфоните е еден од проблемите што се обидуваат да го решат сите производители. Интензивното користење, големиот екран и уште поголемата батерија често доведуваат до прегревање на смартфоните, а тоа понатаму влијае врз долготрајноста на батериите и перформансите на уредите. 

Затоа не е чудно што сите сакаат сериозно да го решат овој проблем. Некои веќе имаат и водено ладење, а други истражуваат примена на интересни материјали. Така Huawei договори соработка со Универзитетот во Кембриџ, околу патентот наменет за подобрување на топлинската видливост што го вклучува графенот. Токму графенскиот филм и технологијата наменета за ладење на уредот, базирана на расипување на топлината, имплементирани во Mate 20 X. Според патентните документи, Huawei развил функционален графен и ја овозможил неговата примена во мобилните уреди. Новата технологија би можела да го издигне ладењето на смартфоните на повисоко ниво.

 
Најнови телефони
 
  • Watch Edition Series 3
  • Watch Series 3
  • Watch Series 3 Aluminum
  • Watch Edition Series 2 42mm
  • Watch Series 2 42mm
  • Watch Edition Series 2 38mm
  • Watch Series 2 38mm
  • Watch Series 2 Aluminum 42mm
  • Watch Series 1 Aluminum 42mm
  • Watch Series 2 Aluminum 38mm
 


{}