1,5 милијарди лажни профили избришани на Facebook за 6 месеци

Објавено на 16.11.2018 во Новости1,5 милијарди лажни профили избришани на Facebook за 6 месеци

Facebook очигледно сака да го подобри својот имиџ пред јавноста, кој беше вмешан во голем скандал со издавање на личните податоци на корисниците. Социјалната мрежа на Марк Цукерберг со сите сили се бори против лажни вести и навредливи содржини. Во оваа борба компанијата детектирала огромен број на лажни профили, кои главно служат за злоупотреба и хакирање.

Во периодот од април до септември 2018 година, Facebook избришал неверојатни 1,5 милијарди лажни профили, преку специјален алгоритам, кој ги детектира. Ова е дефинитивно голем напредок во борбата против сајбер криминалот. Во вториот квартал беа избришани 800 милиони профили, а во третиот биле блокирани уште 754 милиони. 

 
Најнови телефони
 
  • Watch Edition Series 3
  • Watch Series 3
  • Watch Series 3 Aluminum
  • Watch Edition Series 2 42mm
  • Watch Series 2 42mm
  • Watch Edition Series 2 38mm
  • Watch Series 2 38mm
  • Watch Series 2 Aluminum 42mm
  • Watch Series 1 Aluminum 42mm
  • Watch Series 2 Aluminum 38mm
 


{}