Samsung Galaxy Note 10 ќе биде со 6.66-инчен 4K екран?!

Објавено на 19.11.2018 во НовостиSamsung Galaxy Note 10 ќе биде со 6.66-инчен 4K екран?!

Кога 4.3-инчениот HTC HD2 беше лансиран во 2009 година, сите велеа дека овој дисплеј не би можел да биде поголем од ова. За само неколку години подоцна, Samsung Galaxy Note ги скрши границите со 5.3-инчениот екран.

Сега го имаме Galaxy Note 9 со 6.4-инчен дисплеј, и 6.5-инчениот Apple iPhone XS Max. Големината на дисплејот уште се зголемува со тоа што веќе рамките се ништат. Сега протекоа информации дека Samsung Galaxy Note 10 ќе биде опремен со 6.66-инчен дисплеј со 4K резолуција. Уредот наводно го добил кодното име DaVinci, и ќе добие 5G поддршка, со тројна камера од задната страна. Galaxy Note 10 ќе биде лансиран наводно во средината на 2019 година. Со оглед на тоа што Samsung Galaxy F ќе има 7.3-инчен екран кога целосно ќе се отвори, големината на екранот на Note 10 звучи навистина џиновски.

 
Најнови телефони
 
  • Watch Edition Series 3
  • Watch Series 3
  • Watch Series 3 Aluminum
  • Watch Edition Series 2 42mm
  • Watch Series 2 42mm
  • Watch Edition Series 2 38mm
  • Watch Series 2 38mm
  • Watch Series 2 Aluminum 42mm
  • Watch Series 1 Aluminum 42mm
  • Watch Series 2 Aluminum 38mm
 


{}