Зависноста од социјалните мрежи е слична како зависноста од дрога

Објавено на 11.01.2019 во НовостиЗависноста од социјалните мрежи е слична како зависноста од дрога

Социјалните мрежи имаат големи предности за одредени луѓе, а и за пошироките народни маси, само под услов да ги користите одмерено и правилно. Социјалните мрежи предизвикаа вистинска зависност и после истражувањето направено во САД, утврдено е дека ќе има сериозни последици.

Претераното користење на социјалните мрежи во луѓето предизвикува зависност слична на зависноста од дрогите, откриваат експертите. Иако има толку многу корисници низ светот, мора да сфатиме на кој начин функционираат социјалните мрежи. Постои и мрачната страна кај нив, кога луѓето едноставно не можат да се разделат од нив.

 
Најнови телефони
 
  • Watch Edition Series 3
  • Watch Series 3
  • Watch Series 3 Aluminum
  • Watch Edition Series 2 42mm
  • Watch Series 2 42mm
  • Watch Edition Series 2 38mm
  • Watch Series 2 38mm
  • Watch Series 2 Aluminum 42mm
  • Watch Series 1 Aluminum 42mm
  • Watch Series 2 Aluminum 38mm
 


{}