"iPhone не вреди за парите“: Продавниците со попусти за Apple телефони

Објавено на 12.01.2019 во Новости"iPhone не вреди за парите“: Продавниците со попусти за Apple телефони

Тим Кук неодамна предупреди на „кинескиот проблем“ и неочекуваното намалување на побарувачката за смартфоните на Apple во Кина, за што делумно ја обвини и трговската војна меѓу САД и Кина. Но, дел од аналитичарите што добро ја познаваат состојбата на Кина, сметаат дека трговската војна е само оправдување за Кук за да ја маскира цената.

Уште од првиот премиум модел, iPhone е со премиум цена, а секоја година Apple ја зголемува константно цената. Така, сега во малопродажба цената на iPhone изнесува неверојатни 1.000 долари. Оваа цена е за САД, а кај нас е уште повисока. Ваквиот пристап на Apple минатата година му се исплати, но во последнава година ситуацијата се промени, затоа што огромен број на Кинези сметаат дека "iPhone не вреди за толку пари“. Исто така, проблем се иновациите, односно Apple заостанува во полето на иновации во споредба со Huawei, кој го надмина Apple како втора најголема компанија во светот и полека се качува кон врвот. 

 
Најнови телефони
 
  • Watch Edition Series 3
  • Watch Series 3
  • Watch Series 3 Aluminum
  • Watch Edition Series 2 42mm
  • Watch Series 2 42mm
  • Watch Edition Series 2 38mm
  • Watch Series 2 38mm
  • Watch Series 2 Aluminum 42mm
  • Watch Series 1 Aluminum 42mm
  • Watch Series 2 Aluminum 38mm
 


{}