Apple ќе ги скрши границите меѓу пациентите и лекарите со Health Records

Објавено на 12.02.2019 во НовостиApple ќе ги скрши границите меѓу пациентите и лекарите со Health Records

Apple склучил договор со US Department of Veterans Affairs, со што ветераните отсега ќе имаат лесно пристапно досие, кое ќе може да го водат на својот iPhone. Apple најави дека наскоро ветераните поедноставно ќе може да водат евиденција за своето здравје преку Health Records алатката на iPhone.

Health app вклучува алергии, услови, имунизации, лабораториски резултати, пилули, процедури и слично. За повисоко ниво на заштита, податоците ќе бидат енкриптирани на телефонот со помош на пасворд, Touch ID или Face ID. Прочитајте повеќе:


 
Најнови телефони
 
  • Watch Edition Series 3
  • Watch Series 3
  • Watch Series 3 Aluminum
  • Watch Edition Series 2 42mm
  • Watch Series 2 42mm
  • Watch Edition Series 2 38mm
  • Watch Series 2 38mm
  • Watch Series 2 Aluminum 42mm
  • Watch Series 1 Aluminum 42mm
  • Watch Series 2 Aluminum 38mm
 


{}