Процесорите на Qualcomm поддржуваат камера со 192 мегапиксели

Објавено на 11.03.2019 во НовостиПроцесорите на Qualcomm поддржуваат камера со 192 мегапиксели

Најдобрите процесори на Qualcomm од највисоките класи според најновите детални технички спецификации теоретски имаат поддршка за мобилна камера со импресивни 192 мегапиксели, како на пример кај Snapdragon 845 или Snapdragon 855.

Засега тој е лимитот за девелоперите на мобилни камера за еден главен сензор на камерата, со тоа што друг процесорот не би можел да го поддржува.

Потенцијалот на Qualcomm ќе биде искористен за сместување на повеќе од 5 камери во еден смартфон до максимална комбинирана слика од 192 мегапиксели, се додека и оваа технологија не се развие уште повеќе.

Автор: Aleksandar Stankov
 
Најнови телефони
 
  • Watch Edition Series 3
  • Watch Series 3
  • Watch Series 3 Aluminum
  • Watch Edition Series 2 42mm
  • Watch Series 2 42mm
  • Watch Edition Series 2 38mm
  • Watch Series 2 38mm
  • Watch Series 2 Aluminum 42mm
  • Watch Series 1 Aluminum 42mm
  • Watch Series 2 Aluminum 38mm
 


{}