Со Google Assistant може да го ставите телефонот на Silent

Објавено на 14.04.2019 во НовостиСо Google Assistant може да го ставите телефонот на Silent

Гласовната апликација Google Assistant доби нова функција со која може многу едноставно преку гласовна команда го ставите вашиот смартфон на Silent или Do not disturb режим на работа.

Ова одлично функционира доколку имате смарт звучник кој е поврзан со Google Assistant како што е на пример звучникот Google Home, па така без оглед каде во вашиот дом се наоѓа смартфонот и ако не сакате во тој момент некој да ви ѕвони преку гласовна команда може да го активирате тивкиот начин на работа.

Google Assistant функционира со гласовни команди на англиски и други светски јазици.

Автор: Aleksandar Stankov
 
Најнови телефони
 
  • Watch Edition Series 3
  • Watch Series 3
  • Watch Series 3 Aluminum
  • Watch Edition Series 2 42mm
  • Watch Series 2 42mm
  • Watch Edition Series 2 38mm
  • Watch Series 2 38mm
  • Watch Series 2 Aluminum 42mm
  • Watch Series 1 Aluminum 42mm
  • Watch Series 2 Aluminum 38mm
 


{}