LG: Најновите патенти се фокусираат на транспарентен дизајн

Објавено на 15.04.2019 во НовостиLG: Најновите патенти се фокусираат на транспарентен дизајн

Смартфоните постојано се подобруваат, при што сега вниманието е свртено кон телефоните на преклоп. Според новите патенти на LG, изгледа дека компанијата сака да ја реализира идејата и да произведе транспарентен телефон на преклоп.

Сега е наметнато и прашањето, кој е најдобриот начин за преклопување на телефонот, еднаш или два пати? Како треба да функционира софтверот? LG во моментот се труди да направат еден целосно транспарентен смартфон, кој минатите 4 години го развивал овој концепт. Транспарентноста на телефонот е на половината од десната страна на уредот во расклопена положба. 

 
Најнови телефони
 
  • Watch Edition Series 3
  • Watch Series 3
  • Watch Series 3 Aluminum
  • Watch Edition Series 2 42mm
  • Watch Series 2 42mm
  • Watch Edition Series 2 38mm
  • Watch Series 2 38mm
  • Watch Series 2 Aluminum 42mm
  • Watch Series 1 Aluminum 42mm
  • Watch Series 2 Aluminum 38mm
 


{}