Android Q ќе има и светла и мрачна страна

Објавено на 09.05.2019 во AndroidAndroid Q ќе има и светла и мрачна страна

Ова се чекаше долго време, Google конечно ја претстави својата мрачна боја на најновиот оперативен систем Android Q. Многу лесно се активира, може да му пристапите преку брзото мени од почетниот екран со повлекување на прстот надолу, каде што ќе најдете мал круг со црна и со бела боја.

Исто така може да го активирате мрачниот режим преку Settings => Display => Theme, па одбирате дали сакате Light Theme или Dark Theme. Dark Theme е поволна најмногу за вечерно време, при што ќе добивате и известувања со црна боја, како и сите други опции. Android Q во моментот ова го тестира и се уште е во фаза на развој.
 

 
Најнови телефони
 
  • Watch Edition Series 3
  • Watch Series 3
  • Watch Series 3 Aluminum
  • Watch Edition Series 2 42mm
  • Watch Series 2 42mm
  • Watch Edition Series 2 38mm
  • Watch Series 2 38mm
  • Watch Series 2 Aluminum 42mm
  • Watch Series 1 Aluminum 42mm
  • Watch Series 2 Aluminum 38mm
 


{}