Сан Франциско забрани технологија за препознавање на лице!

Објавено на 15.05.2019 во НовостиСан Франциско забрани технологија за препознавање на лице!

Сан Франциско изгласале против за технологијата за препознавање на лице, затоа што луѓето нема да имаат повеќе приватност. На тој начин полицијата нема да смее да ја користи поради забраната од локалната самоуправа. 

Тие што го одобруваат овој закон пак велат дека криминалот ќе се зголеми и така значително ќе се намали безбедноста на граѓаните. Од друга страна знаеме многу случаи во кои се докажува неточноста на оваа се уште несовршена технологија. Што мислите вие за тоа? 

 
Најнови телефони
 
  • Watch Edition Series 3
  • Watch Series 3
  • Watch Series 3 Aluminum
  • Watch Edition Series 2 42mm
  • Watch Series 2 42mm
  • Watch Edition Series 2 38mm
  • Watch Series 2 38mm
  • Watch Series 2 Aluminum 42mm
  • Watch Series 1 Aluminum 42mm
  • Watch Series 2 Aluminum 38mm
 


{}