Google нуди алтернативни на корисниците во Европа за да не е монопол

Објавено на 12.06.2019 во НовостиGoogle нуди алтернативни на корисниците во Европа за да не е монопол

Google започна сам да им нуди алтернативни на корисниците во Европа за мобилните апликации Google Search и Google Chrome за да не е монопол според препораките на Европската комисија.

Google со новата верзија на Play Store за европските корисници директно ќе нуди алтернативни за Search и Chrome како што се Bing, Yahoo, Edge и други за да го намали влијанието како монопол.

 
Најнови телефони
 
  • Watch Edition Series 3
  • Watch Series 3
  • Watch Series 3 Aluminum
  • Watch Edition Series 2 42mm
  • Watch Series 2 42mm
  • Watch Edition Series 2 38mm
  • Watch Series 2 38mm
  • Watch Series 2 Aluminum 42mm
  • Watch Series 1 Aluminum 42mm
  • Watch Series 2 Aluminum 38mm
 


{}