Sony PlayStation 5 ќе биде со 120Hz и 4K Ultra HD резолуција

Објавено на 12.06.2019 во ИгриSony PlayStation 5 ќе биде со 120Hz и 4K Ultra HD резолуција

Sony ги потврди дизајнот и спецификациите на PlayStation 5 конзолата, што значи дека имам гарантирани 120Hz и 4K резолуција со новиот модел.

Под хауба ќе имаме машина што овозможува 120fps со 4К, додека процесорот е од AMD и Sony, со RDNA архитектурата од AMD за графичкииот процесор. Сето ова ќе биде надополнето со GDDR6 меморија и NVMe SSD за меморирање на податоци, но софтверот ќе има и виртуелна меморија. 

 
Најнови телефони
 
  • Watch Edition Series 3
  • Watch Series 3
  • Watch Series 3 Aluminum
  • Watch Edition Series 2 42mm
  • Watch Series 2 42mm
  • Watch Edition Series 2 38mm
  • Watch Series 2 38mm
  • Watch Series 2 Aluminum 42mm
  • Watch Series 1 Aluminum 42mm
  • Watch Series 2 Aluminum 38mm
 


{}