Лажно видео со Цукерберг што ќе не натера да размислиме

Објавено на 12.06.2019 во НовостиЛажно видео со Цукерберг што ќе не натера да размислиме

Лажно видео ни демонстрира зошто сите треба да се сомневаме во она што го гледаме на интернет. Технологијата "deepfake" ги монтира видеата да изгледаат како да се вистински и така нема шанси да препознаете дека се работи за монтирано видео.

Видеото на Инстаграм со Марк Цукерберг може да го погледнете на овој линк, на кое лажниот Цук кажува: „Замислете за секунда - еден човек што има контрола над милијарда украдени лични податоци. Сите тајни, животи и иднината на тие луѓе. Сето тоа му го должам на Спектар. Спектар ми покажа дека кој и да ги контролира податоците, ја контролира иднината“.

 
Најнови телефони
 
  • Watch Edition Series 3
  • Watch Series 3
  • Watch Series 3 Aluminum
  • Watch Edition Series 2 42mm
  • Watch Series 2 42mm
  • Watch Edition Series 2 38mm
  • Watch Series 2 38mm
  • Watch Series 2 Aluminum 42mm
  • Watch Series 1 Aluminum 42mm
  • Watch Series 2 Aluminum 38mm
 


{}