Колку пари заработуваат девелоперите за Android, а колку за iOS

Објавено на 20.06.2019 во iOsКолку пари заработуваат девелоперите за Android, а колку за iOS

Според најновите податоци од Sensor Tower, топ 100 девелопери за апликации заработиле околу 84 милиони долари од продажба преку продавницата на Apple во првиот квартал од 2019 година. Тоа е речиси за 9 милиони повеќе одошто заработиле девелоперите минатата година на истата платформа.

Тие 100 девелопери го виделе и зголемувањето од заработката од продажба на апликации во продавницата на Google Android. Девелоперите од Play Store во првиот квартал на годината заработија околу 65% повеќе пари во App Store, отколку во Play Store. Тоа се 84 милиони долари во App Store, во споредба со 51 милиони долари во Play Store. 

 
Најнови телефони
 
  • Watch Edition Series 3
  • Watch Series 3
  • Watch Series 3 Aluminum
  • Watch Edition Series 2 42mm
  • Watch Series 2 42mm
  • Watch Edition Series 2 38mm
  • Watch Series 2 38mm
  • Watch Series 2 Aluminum 42mm
  • Watch Series 1 Aluminum 42mm
  • Watch Series 2 Aluminum 38mm
 


{}