Facebook Messenger ќе може да се користи и без профил на Facebook

Објавено на 25.06.2015 во НовостиFacebook Messenger ќе може да се користи и без профил на Facebook

Facebook досега направи многу интересни потези со својот сервис Messenger. Отсега во неколку земји Facebook нема да бара од корисниците задолжително отворање на профил за да може да ја користат апликацијата Messenger.Корисниците сега ќе добијат ново копче „Not On Facebook?“, со кое ќе може да се корисниците да се регистрираат само со телефонски број. Кога веќе еднаш ќе го отворат својот профил на Messenger, корисниците ќе може да го пребаруваат Facebook и да ги контактираат луѓето што немаат оставен телефонски број.Овој потег значи и борба на Facebook против СМС пораките. Новата опција на оваа социјална мрежа е решение за корисниците да не се заморуваат со пренатрупаниот News Feed, полн со новости кои не интересираат и не не интересираат, а главната цел е да останат во контакт со своите најблиски пријатели. Многу мудар потег на Facebook, кој дефинитивно ќе им помогне уште повеќе да го зголемат бројот на корисниците.

 
Најнови телефони
 
  • Watch Edition Series 3
  • Watch Series 3
  • Watch Series 3 Aluminum
  • Watch Edition Series 2 42mm
  • Watch Series 2 42mm
  • Watch Edition Series 2 38mm
  • Watch Series 2 38mm
  • Watch Series 2 Aluminum 42mm
  • Watch Series 1 Aluminum 42mm
  • Watch Series 2 Aluminum 38mm
 


{}